Vi vill göra det enklare att säkra er arbetsplats och medarbetare.


Kompetensvy är en del av Norrländsk Utbildningskonsult AB, NUAB. Kompetensvy är system och ett eget bolag som drivs av att skapa en förenklad administration för utbildningsbevis och certifikat.

NUAB har funnits sedan 2008 och är ett utbildnings och tjänsteföretag som arbetar för en säkrare arbetsplats. Ett av NUABS tjänsteområden är säkerhetsutbildningar.

Under åren som NUAB arbetat med dessa utbildningar har de mött fler och fler kunder. Många av dem beskriver att de har utmaningar i sin verksamhet. Hålla reda på alla utbildningar som de måste genomföra, när de skall uppdateras och vart alla utbildningsbevis skall sparas.

Vår affärsidé


Kompetensvys affärsidé beskrivs bäst genom en upplevelse på möte med en av våra nuvarande kunder. Vi åkte egentligen på mötet för att presentera vårt andra system kontrollpunkt som är till för besiktning och tillsyn av maskiner, fallskydd och fordon. Under sittande möte glider samtalsämnet över på utbildningar och utbildningsbevis. En av mötesdeltagarna säger då: ”-Tänk om det fanns ett system som automatiskt sa till när vi skulle utbilda oss, bokar upp dom utbildningarna, skickar kallelse till oss och våra medarbetare, efter avslutad utbildning läggs sedan utbildningsbeviset automatiskt in i ett system som våra administratörer och medarbetare har tillgång till.”

Smack! Kunden slog huvudet på spiken. Det är vad Kompetensvy kan göra för er.

Kompetensvy för utbildningsföretag

NUAB använder sig idag av Kompetensvy för att skapa digitala utbildningsbevis till sina kunder. När en deltagare går en utbildning via NUAB hämtar vi automatiskt över deltagardatan från NUABS bokningssystem genom en enkel API-lösning. Ett konto skapas då för deltagaren i Kompetensvy och ett digitalt utbildningsbevis skapas. Deltagaren får sedan en notifikation på epost eller sms att de kan logga in i Kompetensvy för att se sitt utbildningsbevis. Är deltagaren ansluten till ett företag som använder sig av Kompetensvy för att hantera utbildningsbevis får även företaget tillgång till beviset.

Snabbfakta om Kompetensvy

Grundat: 2014
Huvudkontor: Fläktgatan 28, Piteå

Utmärkelser

 

Samuel Blomquist

Samuel Blomquist

Kvalitetsansvarig

Dennis Nordgren

Dennis Nordgren

Systemutvecklare

Didrik Vetander

Didrik Vetander

Systemutvecklare

Vill ni träffa oss?

Besöksadress Piteå

Kompetensvy

Fläktgatan 28

94147 Piteå

0771-11 66 66

Besöksadress Skellefteå

Kompetensvy

Storgatan 53

93130 Skellefteå

0771-11 66 66